4-månaders summering

Mellan feb-maj tappades jag rätt så intensivt på en hel del blod. I samband med denna nästan 4 månader långa åderlåtningskavalkad har mitt S-ferritin reducerats från ett nästan fyrsiffrigt ner till ca 50 µg/L (30-400). Målvärdet är därmed uppnått och det är nu upp till mig att förvalta min hälsa på bästa möjliga sätt samt med jämna mellanrum (beroende på behov, gissningsvis 2-4 ggr/år) plocka ut en påse blod.

En vanligt återkommande fråga är “känner du någon skillnad nu?”.
– Jag hade gärna svarat med ett rungande JAAAAAAAAA!!!!
Och visst ser det lovande ut på flera fronter, men det är i dagsläget för tidigt att dra några definitiva slutsatser. Det tar tid för kroppen att regenerera och jag är bara i början av den resan som kommer att kräva envishet, kunskap och kapital.

Visst känns det mentalt tillfredsställande att ha lyckats häva en för kroppen mycket destruktiv process. Därtill har min hjärtmuskel inte spökat öht på säkert 2 månader, vilket jag upplevt att den dessförinnan stundtals gjorde (dubbelslag, kärlkramp, värk, ojämna slag)…så visst, jag är tacksam för utvecklingen och hoppfull inför framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *