Ordning och redo på både järn och ferritin

Många år har passerat sedan min första tappning. Ganska många liter blod har gått på destruktion. Ett och annat nålsticksärr finns belägna i armvecken…men vet ni vad?! Efter många försök med diverse kosttillskott och en strikt diet, har jag nu funnit en kombination som håller både mitt järn, och ferritin, låga och fina.

Fick tidigare i år utöka tiden mellan tappningarna eftersom värdena var för låga, och nu, ja nu är tanken att jag snart skall tappas igen, och senaste blodprovet jag tog, visar både järn- och ferritin runt 20….och det ska inte vara möjligt så som jag äter, med den mutation jag har.

Så vad gör jag? Mycket kött av hög kvalité, så fett som möjligt. Sällan något mer till förutom smält ost (brukar garnera med lingon). Utvalda kosttillskott såsom kurkumin, kalcium hydroxyapatit, d3k2, trans-resveratrol m.fl. Rinse & repeat. Därtill så få kolhydrater det bara går…och det inkluderar också vår tids påhitt kring att frukt, grönt och spannmål skulle vara nyttiga. Låter ju fint, mest propaganda. Tyvärr 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *