Premiärstucken á la 500 ml!

Då har jag blivit åderlåten för första gången! Sköterskans “jag har aldrig stuckit någon med en sån här stor nål innan” gjorde mig inte illa till mods, men det fick mig heller inte att rysa av kompetensintensitet och trygghet. Aktiekursen stärktes heller inte utav att första försöket resulterade i noll blodflöde, ej heller andra försöket hade blivit någon hit om jag inte hade tipsat om att använda samma område som vid blodprovstagningen.

Summa summarum så var upplevelsen helt okey och teamet som hjälpte mig var vänliga och hjälpsamma, om än aningen orutinerade. Jag hoppas innerligt att min närmsta framtid av veckoliga åderlåtningar inte innehåller allt för många snestick.

forsta-uttaget

needle
Och så här ser den beryktade nålen ut. Egentligen inga konstigheter, den känns ca 25-50% mer än en vanlig blodprovsnål, så speciellt ont gör det inte.

Synd å skam att mitt blod nu i början av tappningen inte får återanvändas utan tyvärr slängs!!

2 Kommentarer

  • Synd att Du inte fick bli stucken av vår venesectiopåse med kanyl JMS den är bara 20 mm lång och väldigt skarpslipad, påsen finns ute på dessa flesta vårdcentraler och andra kliniker runtom i Sverige.
    Hör gärna av Dig till mig som säljer JMS påsar med kanyl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *