Sjukvården hallå – använd vårt blod nu!

Titt som tätt hör vi talas om olika grader av blodbrist runt om på landets sjukhus…ändå ratas vårt blod baserat på medicinska spekulationer hemmahörande på 1970-talet. I mitt fall, trots ferritin-nivåer i världsklass och fysik som skulle få vilken 85-åring som helst att bli tappa både haka och lös-garnityr, “får inte” min VC använda det blod min ekologiska benmärg kärleksfullt, och med de bästa av intentioner, brygger ihop. Tur att min märg inte är lättkränkt!

Forskning har visat och fortsätter att visa följande: Vårt blod kan riskfritt ges till behövande (oklart om det också gäller vampyrer) och därmed i förlängningen rädda människor från att stryka med tidigare än tänkt.

Sårs: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/hep.29521/full

2 Kommentarer

  • Hej
    råkade hamna här bara så där och har själv hemokromatos. Ville bara säga att jag lämnar blod på blodcentralen, på vår blodcentral är det helt OK att vara blodgivare trots att du har hemokromatos såvida du inte använder några mediciner som hindrar det.

  • Hej! Samma här, min hemokromatos upptäcktes av blodcentralen när jag vile börja lämna där, och jag fortsätter att lämna 4 ggr per år (mot normala 3ggr för kvinnor). Men min bror som kontrollerades pga att jag upptäcktes, får inte lämns, men det pga annan medicinering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *