Mitt program

Som ett komplement till flebotomi intar jag dagligen noga utvalda kosttillskott, inte enbart pga min genetiska hemokromatos utan också för att förbättra det allmänna hälsotillståndet där näringsämnen spelar en betydligt centralare roll än de flesta känner till – i synnerhet i dagens samhälle där snabbmat, raffinerat socker, menlös i-lands stress, solbrist, miljögifter m.m. allt som oftast visar upp sitt fula tryne.

Lyckligt lottad som jag är kan jag på daglig basis berika mitt innandöme med en rad noga utvalda verksamma molekyler (kosttillskott) i syfte att normalisera upptaget av järn i födan samt harmonisera interna obalanser till följd av år med kraftigt förhöjd koncentration av järn. Jag kommer inom kort att presentera mitt program samt den forskning och naturvetenskaplig logik som ligger bakom mina val. Intresserad av att prova programmet? Helt upp till dig (på egen risk!), men gör inget utan att samspråka med din läkare samt, vilket jag tycker är absolut viktigast, bilda dig en egen uppfattning genom att själv förkovra dig i ämnet.

VARNING!
Tillskott med C-vitamin är förvisso grovt underskattade av de allra flesta individer men bör för personer med hemokromatos INTE tas i samband med mat. Jag löser detta genom att ta min dagliga dos precis innan läggdags och då har jag heller inte ätit på flera timmar. Självklart har jag kontrollerat så att mina kosttillskott INTE innehåller järn.

herbsandstuff

OBS! Vill rapportera att jag just nu studerar blandad information om C-vitamin (askorbinsyra) och det finns helt klart indicier som tyder på att ämnet som sådant också kan hjälpa oss som är drabbade av hemokromatos, om det används på “rätt sätt” (vid rätt tidpunkt och i rätt mängd) men låt mig få återkomma.