Symtom per 2016-02


S-Järn: 27 µmol/L (9-34)
S-Ferritin: Ca 890 µg/L (30-400)
Järn-mättnad: 57% (0,15-0,60)

Symtom och tecken, precis innan påbörjad åderlåtning:
Märker av ökad produktion av lättblödande, leverfläckskluster på ryggen samt uppsnabbad hyperpigmentering på kroppen och i ansikte. Få dagar jag känner mig intellektuellt skärpt utan snarare som styrelseledamot för Brain Fog Association. Vidare upplever jag en viss anspänning kring hjärtmuskeln, speciellt vid djupa andetag och fysisk träning. Har senaste månaderna märkt av att huden lättar blir “stripigt” märkt, typ som ligg-märken..och de försvinner inte speciellt snabbt (ej upphöjda).

Andra belastningar som hängt med ett tag nu är vit beläggning på tungbasen (candida), manligt håravfall, hemorrojder, trötthet, torr hud, “mjölk-mage”, svårighet att behålla gymtränad muskelmassa, tendens till ledsmärtor”, mardrömmar, tonsilliter and lot’s more..måste erkänna att detta tär lite på min hunk-status! *ler*

Ork, pigghet och initiativförmåga: 30%
Motståndskraft mot järn-inducerad diabetes: 40%
Sömnkvalité: 60%
Restless Legs Syndrome: 20%
Sexlust: 65%
Preliminärt skick på lever enl. blodprov: 95%
Smärta i leder: 15%

Jag är väl medveten om att vissa av bieffekterna troligtvis inte står i direkt relation still min abnormala lagring av järn, men jag tar hellre med lite för många än för få. Som tillägg vill jag nämna att jag lätt utvecklar en ruskig huvudvärk efter fysisk träning (typ migrän som kommer krypande) om jag inte ätit ordentligt (i bland hjälper inte ens det), därtill blir jag bakis som få efter en gedigen krogrunda (tagen i flera dagar)..lyckligtvis har jag aldrig varit speciellt alkohol-betuttad och verkligen inte nu efter min diagnos..

På tal om tuttar. Tendens till man-boobs trots att jag är i övrigt tunn.
Därtill klent tryck i bicepsmuskler vid gymträning..att klämma på min biceps är som att klämma på en mogen banan.